iPhone overzetten

Als u uw refurbished iPhone binnen gekregen heeft, moet u uw gegevens van uw oude telefoon overzetten naar uw nieuwe iPhone. Wij leggen u hier uit hoe u dat doet

Voordat u begint

 • Als u een Apple Watch gebruikt, koppel dan eerst de Apple Watch los voordat u uw nieuwe iPhone instelt. Wanneer u uw Apple Watch loskoppelt, wordt er automatisch een reservekopie gemaakt
 • Maak voordat u begint een reservekopie, reservekopie maken.
 • Zorg ervoor dat u uw Apple ID wachtwoord en iPhone toegangscode bij de hand heeft. Apple ID wachtwoord vergeten. iPhone toegangscode vergeten.
 • Vergeet niet uw simkaart over te zetten

Begin direct methode (aanbevolen)

 1. Schakel het nieuwe apparaat in en leg het in de buurt van uw huidige apparaat. Het scherm ‘Begin direct’ wordt weergegeven op het huidige apparaat. U hebt de optie om uw Apple ID te gebruiken om uw nieuwe apparaat te configureren. Controleer of dit de Apple ID is die u wilt gebruiken en tik op ‘Ga door’. Als de optie om door te gaan niet wordt weergegeven op uw huidige apparaat, controleert u of Bluetooth is ingeschakeld.
 2. Wacht tot een animatie wordt weergegeven op het nieuwe apparaat. Houd uw huidige apparaat boven het nieuwe apparaat en centreer de animatie in de zoeker. Wacht op het bericht ‘Voltooi op nieuwe [apparaat]’. Als u de camera van het huidige apparaat niet kunt gebruiken, tikt u op ‘Handmatige identiteitscontrole’ en volgt u de stappen die worden weergegeven. 
 3. Wanneer hierom wordt gevraagd, voert u de toegangscode van het huidige apparaat in op het nieuwe apparaat.
 4. Volg de instructies om Face ID of Touch ID te configureren op uw nieuwe apparaat.
 5. Wanneer hierom wordt gevraagd, voert u het wachtwoord van uw Apple ID in op het nieuwe apparaat. Als u meer dan één apparaat hebt, moet u de toegangscodes van de andere apparaten mogelijk ook invoeren.
 6. Op het nieuwe apparaat kunt u kiezen of u gegevens van het ene apparaat naar het andere wilt overzetten of apps, gegevens en instellingen wilt herstellen vanuit de meest recente iCloud-reservekopie. U kunt ook op ‘Andere opties’ tikken om te herstellen vanaf een reservekopie op uw computer. Nadat u een reservekopie hebt geselecteerd, kunt u kiezen of u instellingen met betrekking tot locatie, privacy, Apple Pay en Siri wilt overzetten.
 7. Als u een Apple Watch hebt en een nieuwe iPhone configureert, wordt u ook gevraagd of u uw gegevens en instellingen van de Apple Watch wilt overzetten.

Bron: Apple.com

Via iCloud

 1. Schakel het nieuwe apparaat in. Het scherm ‘Hallo’ verschijnt. Als u het nieuwe apparaat al hebt geconfigureerd, moet u het wissen voordat u deze stappen kunt volgen.* 
 2. Volg de stappen tot u het wifischerm ziet.
 3. Tik op een wifinetwerk om er verbinding mee te maken. Volg de stappen tot u het scherm ‘Apps en gegevens’ ziet en tik op ‘Zet iCloud-reservekopie terug’.
 4. Log in bij iCloud met uw Apple ID en wachtwoord. 
 5. Kies een reservekopie wanneer u hierom wordt gevraagd. Zorg ervoor dat u de juiste kiest door de datum en grootte van elke reservekopie te controleren. Lees wat u moet doen als u wordt gevraagd om bij te werken naar een nieuwere versie van iOS.
 6. Als u met meerdere Apple ID’s aankopen in de iTunes Store of App Store hebt gedaan, wordt u gevraagd bij elke Apple ID in te loggen. Als u de wachtwoorden niet meer weet, kunt u deze stap overslaan door te tikken op ‘Ik heb geen Apple ID’ of ‘Wachtwoord vergeten’. 
 7. Verbreek de verbinding niet en wacht tot het herstelproces is voltooid. Volg daarna de andere configuratiestappen op het scherm. Zorg er indien mogelijk voor dat uw apparaat verbonden blijft met wifi en dat het ook na de configuratie aangesloten blijft op een voedingsbron. Zo kan materiaal (foto’s, muziek en apps) dat is opgeslagen in iCloud, automatisch weer worden gedownload naar uw apparaat.

Bron: Apple.com

Via iTunes

 1. Schakel het nieuwe apparaat in. Het scherm ‘Hallo’ verschijnt. Als u het nieuwe apparaat al hebt geconfigureerd, moet u het wissen voordat u deze stappen kunt volgen.*
 2. Volg de stappen tot u het scherm ‘Apps en gegevens’ ziet en tik vervolgens op ‘Zet terug via Mac of pc’.
 3. Sluit het nieuwe apparaat aan op de computer waarmee u een reservekopie van het vorige apparaat hebt gemaakt.
 4. Open iTunes of een Finder-venster op uw computer en selecteer uw apparaat. Het kan zijn dat u wordt gevraagd of u het apparaat vertrouwt.
 5. Selecteer ‘Zet reservekopie terug’. Kies vervolgens een reservekopie. Zorg ervoor dat u de juiste kiest door te kijken naar de datum en grootte van de diverse reservekopieën. Lees wat u kunt doen als u wordt gevraagd een update uit te voeren naar een nieuwere versie van iOS of iPadOS.
 6. Als u moet herstellen vanaf een versleutelde reservekopie, voert u uw wachtwoord in wanneer u daarom wordt gevraagd.
 7. Wacht tot het herstelproces is voltooid. Volg daarna de rest van de configuratiestappen op het iOS- of iPadOS-apparaat. Zorg er indien mogelijk voor dat uw apparaat verbonden blijft met wifi en dat het ook na de configuratie aangesloten blijft op een voedingsbron. Zo kan materiaal (foto’s, muziek en apps) dat is opgeslagen in iCloud, automatisch weer worden gedownload naar uw apparaat.